Red / Blue / Yellow

 

Pokémon Red Version och Pokémon Blue Version var de första pokémonspelen som släpptes utanför Japan. De släpptes i Nordamerika den 30 september 1998 och i Europa den 8 oktober 1999, detta var första gången som västvärlden blev bekant med vad som skulle bli ett globalt fenomen i årtionden.

I dessa spel, tar vi rollen som en pojke i unga 10 års åldern som börjar sin resa i lilla staden Pallet Town och ligger i regionen Kanto. Spelen börjar med att vi får träffa den unga pojken i sitt hem för att sedan få träffa Pallet Town's egna pokémonprofessor. Av professorn får den unga pojken sin alldeles första pokémon och kan välja mellan Bulbasaur, Charmander och Squirtle. Med sin första pokémon kan äntligen den unge pojken börja sin resa som en pokémontränare. Genom spelets gång ska du strida mot andra tränare som gör att dina pokémon blir starkare, fånga nya pokémon och besegra speciella bossar som kallas gymledare. På ens resa genom pokémonvärlden finns det pussel att lösa, speciella pokémon att fånga, och ett urval av möjligheter att utforska Kantoregionen.

Skillnaden på Red och Blue är att vissa pokémon endast kan fångas i ett av spelen och den enda chansen att få tag på dessa pokémon är att koppla ihop sin Game Boy med en annan som hade det andra spelet samt tog hjälp av en länkkabel.

 

Pokémon Yellow : Special Pikachu Edition är det tredje pokémonspelet för Game Boy, som släpptes över hela världen. Det började med att släppas i Japan den 12 september 1998, i Nordamerika 1 oktober 1999 och tillslut i Europa den 16 juni 2000. Yellow är en uppföljning och utökning av de tidigare Red och Blue och till skillnad från sina föregångare är detta spel baserat på den snabbt populära animeserien. Istället för att kunna välja mellan Bulbasaur, Charmander eller Squirtle som ens första pokémon, börjar det här äventyret med att Professor Oak ger den unge tränaren en Pikachu istället, precis som i tv-serien. Dock kan vi under spelets gång kunna få tag på alla tre Bulbasaur , Charmander och Squirtle som gåvor. Övriga händelser och delar av berättelsen har också ändrats för att återspegla animeserien, så som att vi ofta får möta den ökända duon Jessie och James från Team Rocket, med deras pokémon Koffing, Ekans och Meowth. Utseendet på alla pokémon har förbättrats (Koffing och Cloyster är inte längre felmålade) samt utseendet på alla platser i spelet.