HeartGold / SoulSilver

 

 

Pokémon HeartGold Version och Pokémon SoulSilver Version är två matchande spel i fjärde generationen pokémonspel för Nintendo DS. De släpptes i Japan den 12 september 2009 i Nordamerika, 14 mars 2010 och den 26 mars 2010 i Europa (2 april i Beneluxländerna på grund av ett programmeringsfel i spelet). HeartGold och SoulSilver är remakes av Gold och Silver, dvs att spelen är återskapade av Gold och Silver med samma berättelse och spelupplevelse men presenteras med den förbättrade tekniken från Platinum.

Precis som FireRed och LeafGreen återberättade historien från Kanto i Pocket Monsters Red och Pocket Monsters Green, återberättar HeartGold och SoulSilver berättelsen från Johto i Gold och Silver. Inslag från Crystal ingår också i HeartGold och SoulSilver, såsom att spelaren kan besöka stridsanläggningen efter att Elite Four har besegrats. Precis som FireRed och LeafGreen kunde länka till Ruby, Sapphire och Emerald för att kunna ta del av regionspecifika pokémon, kan HeartGold och SoulSilver anslutas med Diamond , Pearl och Platinum. Vilket gör att man få ta del av pokémon endast tillgängligt i Johto och Sinnoh.

Förutom berättelse och gameplay från Gold och Silver innehåller HeartGold och SoulSilver även alla förbättringar från Diamond, Pearl och Platinum vad gäller funktioner som det nya stridssystemet, mekaniken i spelet som avgör om attackerna är fysiska eller speciella och inte minst Nintendo Wi- Fi Connection som gör det möjligt för strider online mot andra spelare via internet. HeartGold och SoulSilver är, desamma som Diamond, Pearl och Platinum, också bakåtkompatibla med Ruby, Sapphire och Emerald.

Precis som FireRed och LeafGreen inkluderade den trådlösa adaptern för Game Boy Advance innehåller HeartGold och SoulSilver en extra stegräknare som kallas en PokéWalker och kan anslutas till spelen. Den används för att hålla en pokémon och kunna på ut på ”promenader”, vilket ökar erfarenhet till din pokémon och vänskap med sin tränare. Nya pokémon kan också fångas via PokéWalker och överföras till HeartGold och SoulSilver.